..

Hvordan vet jeg at bildet mitt er stort nok?

Publisert: 16.03.2017 Saken oppdatert: 24.03.2017

Skrevet av Trond Larsen


Når du sender inn bilder til konkurransen er det viktig at bildet har en minimum størrelse. Årsaken til dette er at det umulig å kunne fremkalle bilder for print eller på lærret dersom det ikke er nok piksler i bildet. Her er hvordan du kan se hvordan bildet ditt er.
Hvordan vet jeg at bildet mitt er stort nok?

Først kan du se på filstørrelsen. En bildefil på under 100Kb er trolig alt for lite for konkurransen. Akkurat hvor stort et bilde blir er det ingen fasit på, men mer komplekse bilder med mase farger og detaljer blir oftest mye større en bilder med rene ensfargede flater. Jeg mener personlig at det bilde ikke bør være under 1Mb i filstørrelse, helst 3-4Mb eller mer.

Den andre metoden å se på et bildes størrelse er å se på oppløsningen. Oppløsningen er antall piksler i lengde og bredde og utgjør til sammen et visst antall megspikslers bilde. Det er den betegnelsen som ofte brukes. Du kan finne ut hvordan ditt bilde er ved å klikke på bildet med høyre mustast i utforsker og velge egenskaper for filen. På første side der ser du filstørrelsen på filen, men klikker du på arkfanen Detaljer får du se dimensjonene på bildet.

Blir ikke bildene dine tilfredstillende store, ville jeg sjekket kamerainstillingene mine og oppjustert de så fort som mulig.


Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi dessverre må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.