..

Hvordan velger jeg oppløsning på kameraet mitt?

Publisert: 11.03.2017

Skrevet av Trond Larsen


De aller fleste kameraer i dag lar deg velge hvilken oppløsning bildene skal ha. Oppløsningen bestemmer kvaliteten på bildet gjennom å bestemme antall bildepunkter.

Tenk deg at et bilde er satt sammen av 100 punkter bortover og 100 punkter oppover. Disse punktene blir kalt piksler og bestemmer oppløsningen. Man sier at et bilde i A4 trenger minst 6 megapiksler for å få god kvalitet. Et slikt bilde blir rundt 5-6 megabyte stort. Akkurat nøyaktig hvor stort en slik fil blir er vanskelig å si da det er avhengig av flere andre forhold som hva bildet er av osv.


Akkurat hvordan du setter disse instillingene varierer fra kamera til kamera. Men dette er en av de absolutt viktigste tingene ved ditt kamera du bør sette deg inn i. Tenk deg bare hvor ergelig der er å komme til fotografen for fremkalling av et bilde, og så viser det seg å være akkurat nok til et frimerke. Tro meg, det har skjedd mange ganger. Vi har også opplevd her i konkurransen at flere har sendt inn bilder som dette. Den "normale" måten å gjøre dette på er å finne instillingene på sin enhet, og det er ditt kamera eller mobiltelefon. Det enkleste og beste er å sette den til full størrelse og beste kvalitet. da er du tryggere. 

Husk derfor: Sjekk innstillingene på ditt kamera. Send inn bilder med god oppløsning til fotokonkurransen så er det lettere å være med i konkurransen. 

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi dessverre må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.