..

Hva slags fotoapparat bruker du?

Publisert: 04.04.2017

Skrevet av Trond Larsen


Det er mange måter å ta et fotografi på i dag. For noen år siden, ikke så veldig lenge var det kompaktkameraet med film, eller speilrefleks med film. I dag er "bildet" mye mer nyansert.
Hva slags fotoapparat bruker du?

Det finnes et utall av forskjellige fotoapparater. De mest vanlige er et ordinært kompaktkamera, speilrefleks, og til sist men ikke minst din smart enhet med innebygget telefon og kamera. Det finnes også nå flere varianter av kameraer. Et variant som er på fremmarsj er speilløse systemkameraer. Dette er som speilrefleks uten speil. Dette er ny teknologi som har vært underveis en god stund, men det tar litt tid før folk klarer å tilpasse seg mulighetene. Et slikt kamera har ofte samme funksjoner som speilrefleks, men er mindre og mer kompakte. Likevel kan man bytte objektiv og gjøre avanserte opptak med de.

Men, samme hvilket kamera du bruker... Kan du bruke det? Har du tatt deg tid til å undersøke  eller prøve ut noen forskjellige programmer?

Det er mange som glemmer dette. Det er som å kjøpe seg en bil med cruise kontroll men ikke ane hvordan man bruker den, eller enda bedre med automatgir uten å forstå hensikten. Det er ikke så mye som skal til. En liten halvtime. Det å våge å prøve noe nytt.

Det er ikke farlig! Alle(nesten) fotoapparater i dag er digitale. Dvs at du kan slette dine feil. Se nøye på programmer. Du kan ofte velge i hvilke situasjon du tar bilder. Er det noe som beveger på seg, bruk sportsprogram, ofte merket med en person som løper. Vinter og påske betyr sterkt lys og snø (hvis du er i høyden), det finnes instillinger for det. Blomster, da er det ofte en blomst. Sjekk ut dette, gjør det selv den tjenesten å kunne få enda bedre bilder. Det er absolutt verdt det, og så er det enda mer morro når man har gjort en liten innsats.

Mens du er i gang, sjekk ut kvalitetsinnstillingen på kameraet ditt også. Sørg for at kvaliteten er så høy som mulig. Et bilde på under 1 megapiksel er ofte ikke verdt å skrive ut. Det er synd om blinkskuddet ditt kun kan sees på kameraet ditt.

Lykke til med ditt kamera og blinkskudd. Ikke glem å sende det til Vestby Lions Fotokonkurranse.

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.


Kontakt oss

Ditt navn Dette feltet er påkrevet
Din e-post Dette feltet er påkrevet
Telefon
Henvendelsen gjelder? Dette feltet er påkrevet
Emne Dette feltet er påkrevet


Validering
Skriv tegnene du ser i bildet nedenforValidering er noe vi dessverre må benytte på alle åpne skjemaer på nett fordi det har blitt vanlig at spam roboter fyller ut skjemaer med søppel.